Klik je...!!!

Jumaat, 1 November 2013

Happy Gold...

 
 


Ni salah satu spesis Adenium terbaru kat laman kami...
 
Setelah hampir lima bulan menanti, akhirnya berbunga jugak... Jenuh aku menunggu & perhatikan sejak tiga minggu lepas tiap-tiap kali balik kerja.... ini koleksi terbaru laman kami.. Aku sunting si kuning lembut ni kat Floria lepas...

Masa beli dulu, nampak jugak putik-putik kuntum bunga macam nak keluar dah... Tapi biasalah, mungkin sebab 'kejutan budaya' berbanding habitat asalnya, jadi semua putik-putik tu gugur sebelum berjuang... Takpelah, lepas tu aku pun jaga jelah pokok ni macam biasa... Siram dua hari sekali, baja sekali setiap sebulan dan kenakan pada cahaya matahari secukupnya...
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni bukan spesis Adinium biasa-biasa... tapi spesis yang special sikit, harga pun boleh tahan masa beli tu... Kalau tak silap, nama komersil Happy Gold... mungkinlah....
 
 
 
 
 
oklah, rajin-rajinlah berbunga ye....


 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Klik je...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...